Így nézne ki a jövő bálna-Mercije?

2014.04.30. 17:41 Módosítva: 2014.04.30. 17:41

A Mercedes ugyan megígérte, hogy készít egy igazán drága és fényűző változatot az S osztályból, de az aktuális luxusmodellt nézve ez is túl lendületes és karcsú lesz ahhoz, hogy igazi csúcsmodellnek érezzük. Egy kaliforniai formatervező-hallgató, Scott Wu Kaiser azonban mutatott egy lehetséges megoldást.

A tervező megpróbálta mindazt megragadni, ami a mostani S osztályból hiányzik ahhoz, hogy igazi Rolls-Royce riválissá váljék. A forma masszív és erőt sugároz – ránézésre érezni, hogy hatalmas cirkáló, amely sokkal nagyképűbb jelenség, mint amennyire szép. Még a neve is erre utal: az U a német üppig – terebélyes, nagydarab – szó rövidítése. Scott szerint az autóba jól passzolna egy V12-es, 6 literes biturbó motor, amely a két hátsó kereket hajtja – hasonló technika, mint amit az S600-asban is megtalálunk. Egy ilyen motor könnyedén elérhetné a 650 lóerőt, bár ez itt kevéssé szempont, ebben a kategóriában sokkal lényegesebb a fellépés, mint a nyers dinamika.

Bár az U osztály nagyon eltér a jelenlegi Mercedesek stílusától, a tervező ezt a problémát egyszerűen lépte át: azt mondja, ez az autó 2021 környékére készülhetne el – addig pedig nyilván változik még a gyártó stílusa. Ezt a munkát látva azon sem csodálkoznánk, ha a Mercedes alkalmazná a fiatal, de jól fejlett stílusérzékkel rendelkező tervezőt.