Napokon belül itt a Nissan Almera utódja

2014.05.16. 16:53

Bár biztosat csak a május 20-ai bemutató alkalmával tudhatunk meg a Nissan új alsóközepes modelljéről, úgy néz ki, helyi specialitással készülnek Európa visszahódítására a japánok.

Az Almera és a Primera gyártásának beszüntetése komolyan érződött a Nissan eladásain, és bár ezek a lépések nyilvánvalóan azt szolgálták, hogy a Renaultnak nagyobb tere maradjon Európában. Ám úgy tűnik, rájöttek, hogy a Nissan egykori ügyfelei nem feltétlenül Renault-t vagy Daciát vásárolnak, így összességében veszítettek azon, hogy a japán márka hagyományos autót már nem tart a kínálatában, csak terepjárókat és crossovereket. Bizonyos piacokon, így Magyarországon átmeneti megoldásként forgalmazták a Tiida előző generációját, de a végleges megoldást a jövő héten bemutatkozó Pulsar jelenti, amelyet a Nissan Spanyolországban állít majd elő, kifejezetten Európa számára.

A Pulsar nevet a közelmúltban két modellen is elsütötte a Nissan: Ausztráliában és Új-Zélandon hívják így az új ötajtós Tiidát, illetve a négyajtós Sylphyt. Ám az előzetes fotó alapján az európai névrokon egyikre sem hasonlít, legalábbis szemből. Sokkal inkább az új Qashqai stílusához igazodik az európai Pulsar frontkiképzése, bár ettől még nem kizárt, hogy a típus valamelyik, már meglevő modell átfaragott orral.

A gyáriak egyértelműen a Nissan feltámasztását várják az új modelltől: ha legalább olyan sikeres lesz, mint a Qashqai és a Juke, azzal valóban jelentősen növelheti a márka jelentőségét Európában.