Mexikóból jöhetnek a Minik is

2014.05.19. 06:11

A BMW egy ideje már fontolgatja, hogy újabb gyártósort indít be a tengerentúlon. Az azonban eddig bizonytalan volt, hogy az Egyesült Államokban, vagy kicsit délebbre, Mexikóban építik majd fel gyárukat. Minden jel arra utal, hogy a közép-amerikai ország lesz a befutó.

Eddig ráadásul arról sem beszéltek, hogy mely modellek gyártására szolgálna az új üzem. Az egyik német lap, a Handelsblatt információ szerint a márka kisebb típusait, így az 1-es és 3-as sorozatot, valamint a Miniket szerelhetnék össze Mexikóban. A - nagyobb BMW-khez képest - viszonylag olcsó autók előállítását így alacsonyabb munkabérrel tudnák megoldani, ami a vállalat számára igen kedvező lenne.

A bajorok egyébként is komolyan veszik az amerikai jelenlétet. Az USA-beli Spartanburgban a következő években jelentősen növelnék termelési kapacitásukat, egészen 450 ezerig. Így ott készülhetne majd a legnagyobb hobbiterepjáró, az új X7-es is. Ha pedig a mexikói tervek is megvalósulnak, a kontinensen összesen 600 ezer autót tudnak majd elkészíteni évente.

A hírek szerint erről akár az idei év második felében megszülethet a hivatalos döntés is. Ez azt jelenti, hogy adott esetben akár néhány éven belül megkezdődhet a próbaüzem Mexikóban.