Elcsípték az új Fabiát

2014.05.27. 14:33

Egészen biztosan amatőrök fotózták le az alig álcázott Fabia prototípust a cseh autópályán, különben nem lennének ilyen borzalmas minőségűek a képek. Legalább nem egy szándékos kiszivárogtatásról van szó.

Az új Fabia bemutatóját az őszi Párizsi Autószalonra várjuk, épp ideje volt, hogy elkezdjenek potyogni a kémfotók. Bár ennél rosszabb fényképeket rég láttunk, néhány árulkodó részletet azért fel lehet fedezni rajtuk. Úgy tűnik, a következő Fabia nem követi a második generáció keskeny, magas felépítését, mintha visszatérne a kicsattanóan sikeres első kiadás vagányabb kiállásához. Sokat nem nőhetett, nehogy a Rapid nyakára nőjön, viszont a fenekére szokatlan csücsköt faragtak, ami némi karaktert adhat az amúgy sablonos Škoda-féle egyenruhának.

Ha hihetünk a pletykáknak, a következő Fabia még nem az MQB-platformra épül, mivel ezzel megtörné a csoporton belüli hierarchiát, hiszen a magasabban rangsorolt Volkswagen Polója csak a néhány év múlva esedékes modellváltásnál kapja meg az új technikát. Amennyiben minden terv szerint halad, az őszi bemutatót követően még idén megérkezhetnek az első példányok a kereskedésekbe.

Fotók: tn.cz