2014.05.28. 12:53

A Wörtherseetreffenre, a legnagyobb európai VW tuning-találkozóra a vállalatcsoport legtöbb márkája eddig is készített egy-egy látványos járművet – az idén a haszonjármű-üzletág is beszáll a buliba.

A Power Concept alapja a rövid kabinos Amarok pick-up, amelyet meglehetősen látványos tuningnak vetettek alá. Alapos ültetést kapott, szélesített küszöböket, és hatalmas átmérőjű felniket alacsony profilú gunikkal. A haszonjármű egyszerű sziluettjén a kabin mögötti műanyag idommal igyekeztek segíteni – így legalább látszólag nem egy függőleges vonal zárja le az utasteret – a grafitszürke fényezést pedig narancssárga csíkozás hivatgott mozgalmasabbá tenni.

Hogy a felhajtás ne tűnjön teljesen feleslegesnek, az autó orrába olyan motort szereltek, amelyhez még csak hasonló sem kerül a VW pick-upjába. A 3 literes V6-os TDI motort leginkább az Audi modelljeiből ismerhetjük. Itt 272 lóerő és 600 Nm jön ki belőle, ami nyolcfokozatú automata váltón és a 4Motion összkerék-hajtáson át jut el a kerekekig. Így a sportos Amarok Power 7,9 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h-ra, ami a platós modell méreteihez képest nem is rossz eredmény.

Természetesen ez a modell is csak látványosságnak készült, arra nagyon kicsi az esély látszik, hogy ennél az egy példánynál több is készüljön belőle. Inkább arra lehet jó, hogy ötleteket adjon a VW típusokkal foglalkozó tuningműhelyeknek.