Jönnek a négyhengeres Porsche motorok

2014.06.04. 06:13

A Boxsterben biztosan felhasználják majd az új turbós négyhengereseket, de az sem lehetetlen, hogy a 911-esben is felbukkannak majd az új bokszerek.

Arról korábban is hallhattunk, hogy a Porsche új, négyhengeres motoron dolgozik, de most úgy hallani, az a motor egy egész motorcsalád lesz, háromféle hengerűrtartalommal. A legkisebb csupán 1,6 literes lesz, de már ez is 210 lóerős, a következő lépcsőfok a kétliteres lesz 290 lóerő körüli teljesítménnyel, a legerősebb négyhengeres Porsche motor pedig 2,5 literes és 360 lóerős lesz. A legkisebb motor egy új, minden eddiginél olcsóbb Porsche alapmodellbe kerülhet, a kétliteressel a a Boxster és a Cayman kisebbik, 2,7 literes hathengeresét válthatják ki, a legerősebb négyhengeres pedig a 3,4 literes hathengeres kiváltására lehet alkalmas, amelyet az erős középmotorosok mellett az alapkivitelű 911-esekben is használnak.

A Porsche a Macanból már készít négyhengeres változatot, de abba még nem a saját fejlesztésű, bokszer elrendezésű motorokat építik, hanem az Audi-VW kétliteresét. Az új motorváltozatok bemutatását várhatóan a Boxster-Cayman párosban kezdik majd meg, és fokozatosan nyernek majd teret a kisebb hathengeresek rovására.