Kiszivárgott fotókon az új BMW X6

2014.06.05. 17:09

Az első X6-os merész kísérlet volt a bajorok részéről, ami végül annyira bevált, hogy már a riválisok is másolják. A második ezzel szemben a bevált recept divatos átdolgozásának látszik.

A külső formatervvel egyértelműen igazodnak a BMW aktuális stílusához. Kilógó oldalú BMW vesékkel, kifelé szélesedő fényszórókkal és sokkal több éllel mint eddig. A rokonság az X4-essel és az X5-össel letagadhatatlan, ugyanakkor az is kétségtelen, hogy az űj X6-ossal a BMW egy mákszemnyi kockázatot sem vállalt: a stílus pont olyan, amilyen volt. A belső téri fotókon az is látszik, hogy a műszerfal és környéke szinte egy az egyben került át az X5-ösből, ami nyilván jót tesz a gyártási költségeknek.

Az új X6-os műszakilag szinte teljesen megegyezik majd az X5-össel, és ugyanott is készül a két típus. A motorválaszték várhatóan megegyezik majd, azzal az eltéréssel, hogy az X6-osból aligha mutatnak be négyhengeres változatot. Valószínűleg 3 literes hathengeres benzin- és dízelmotorokkal, illetve 4,4 literes V8-assal kínálják majd. Természetesen minden motor turbófeltöltéses lesz, hisz szívómotort ma már egyáltalán nem gyárt a BMW.

Bár a premier időpontját egyelőre nem tudjuk biztosan, legfeljebb napok, netán órák vannak addig hátra, így hamarosan többet is megtudhatunk a német luxusautó-gyártó nagy terep-kupéjának második generációjáról.