Razziával ünnepel a rendőrség

2014.06.05. 13:31

Az ORFK közleménye szerint egy nagy nemzetközi ellenőrzési akció részeként vezénylik az utakra a rendőri állomány egy részét a péntektől hétfőig tartó ünnepi időszakban. Azt ígérik, kiemelt figyelmet fordítanak az ittasan vagy bódult állapotban vezetők kiszűrésére.

A rendőrség érdekes módon kétfelé osztotta a négynapos razziasorozatot. Az első két napon a nemzetközi Tispol Drug & Alcohol akciójához csatlakoznak a magyar hatóságok – ez idő alatt a kábítószer hatása alatt álló, illetve ittas járművezetők kiszűrése a kiküldött járőrök elsődleges feladata. Vasárnap és hétfőn azonban a közlemény szerint változnak a prioritások: az ittas vezetők mellett az agresszív vezetők és egyáltalán, a szabályszegők forgalomból való kiszűrésére fordítja erőfeszítéseit a rendőrség. Külön kiemelték, hogy a kötelező passzív biztonsági eszközök – azaz a biztonsági öv és a gyerekülések – használatát is ellenőrzik, és nem csak az autósokat, de a motorkerékpárral, segédmotor-kerékpárral, illetve kerékpárral közlekedőket is megállítják majd.

A cél ezúttal a hivatalos közlemény szerint a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének javítása, és a zavartalan közlekedés biztosítása. Mindez természetesen egybevág a közlekedési rendőrség alapvető feladataival, de úgy tűnik, fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy a hosszú hétvége során is keményen lecsapnak minden közlekedőre, akit szabályszegésen kapnak.