2014.06.08. 12:35

Kilencedikként zárta a túraautó-világbajnokság moszkvai hétvégéjének első futamát Michelisz Norbert. A Zengő Motorsport magyar pilótája a rajt után egy pozíciót javított, végül azonban rajthelyéhez képest is eggyel hátrébb végzett.

A versenyt a vébé-pontversenyben is vezető José Maria Lopez nyerte, mögötte legjobb hondásként az olasz Gabirele Tarquini futott be. A dobogó harmadik fokát a Citroennel versenyző Sebastien Loebnek sikerült elcsípnie. Norbi hátránya az elsőhöz képest mintegy 24 másodperc volt a leintéskor.

Frissítés:

A második futamon meglepetésre az újonc kínai Ma Csing Hua diadalmaskodott, aki hazája első győzelmét hozta a WTCC-ben. Mögötte citroënes márkatársa, a világbajnoki címvédő Yvan Muller ért célba, míg a dobogó harmadik fokára a Honda Civiccel versenyző, marokkói Mehdi Bennani állhatott fel.

Michelisz Norbert sokáig a dobogóért küzdött, de végül rajtpozíciójához képest négy hellyel visszaesve lett hetedik, beékelődve két chevrolet-s, Chilton és Morbidelli közé. Ezzel tehát a mezőny egyetlen magyarja mindkét futamot pontszerzőként teljesítette.