Élve elásták a legkisebb Mitsubishit

2014.06.26. 14:29

A Consumer Reports Észak-Amerika egyik legbefolyásosabb sajtóterméke, hisz a terméktesztekre szakosodott kiadványt kifejezetten vásárlási tanácsokért olvassa a közönsége. Így amelyik termék itt rossz ertékelést kap, az lényegében elveszti az ésszerű alapon választó vevők nagy részét. Valószínűleg így lesz ez a Mitsubishi kisautójával is, amely az évtized legrosszabb kritikáját kapta.

Az Észak-Amerikában Mirage, nálunk Space Star néven forgalmazott ötajtós kiskocsival kapcsolatban a következő kritikákat fogalmazta meg a CR tesztelője: a futóműve bizonytalan, kis tempónál is billeg, 1,2 literes motorja olyan gyenge, hogy az autópálya-tempó tartása is kihívást jelent, a belső tér anyagválasztása pedig kivételesen igénytelen. Ez utóbbi megállapítás azért meglepő, mert a belső anyagválasztás terén az amerikai színvonal messze az európai alatt marad – azaz ha valami az ottani mezőnyben is gyenge, az valóban jelent valamit.

Az összegzésben az is szerepel, hogy olyan, mintha a Mitsubishi az 1980-as évekből érkezett volna, előnyként pedig a viszonylag alacsony árat és a kisautó-mércével egész használható hátsó lábteret említik. Ennyi azonban aligha lesz elegendő, hogy enyhítse a kritika élét. Ha röviden akarnénk összefoglalni, azt mondanánk, a Mirage/Space Star Észak-Amerikában már halott, eladhatatlan holtsúly a kínálatban. Szomorú, tudván, hogy a Mitsubishi korábban azért jó autókat is készített, de a CR megállapításaival a saját tapasztalataink alapján sem vitatkoznánk.