Jaguart rendelsz, videojátékot kapsz

2014.07.21. 15:36

Minden szélvédőre vetített információ öröm, ebben szinte mindenki egyetért, aki már próbált úgynevezett HUD-os autót. A Jaguar azon dolgozik, hogy az eddigieknél jóval több és más jellegű információ jelenjen meg a sofőr orra előtt.

A britek videója, amelyen bemutatják a technológiát, egészen olyan, mint egy számítógépes játék. Ideális ívet vetít a versenypályára, köridőt rajzol az előttünk haladó fölé, és a saját autóink adatait is úgy jeleníti meg az alsó sarokban, ahogy szimulátoroknál szokás. A Jaguar szerint ez a jövő útja, ilyen részletgazdagon, három dimenzióban fogják tudni ábrázolni a sofőrnek, amit csak szeretnének. Hogy pontosan milyen technikai megoldással fogják tudni megoldani, hogy a sofőr elé táruló képhez ilyen pontosan csatolják az információkat, nem árulták el, csak azt, hogy a néhány év múlva szériaérett lesz a rendszer.

Játéknak sem utolsó persze, ha a pályanapon megtudjuk a minket éppen megelőző köridejét, de a reklámvideót elnézve nem nehéz elképzelni, mennyi valóban hasznos információt lehetne ilyen módon megjeleníteni ezzel a technológiával hétköznapi forgalmi helyzetekben.