Átfér egy autó a szalagkorlát alatt?

2014.08.24. 15:04

A francia Sebastien Ogier igen jó szezont fut idén a rali-vébén. A volkswagenes pilóta legnagyobb riválisa a bajnoki pontversenyben finn márkatársa, Jari-Matti Latvala, a Német Ralit azonban egyikük sem tudta befejezni.

Ogier számára ráadásul az egész hétvége meglehetősen döcögősen alakult, már az első versenynapon bukott egyet, de szombaton - ha komoly időbüntetéssel is, de - folytatni tudta. Az első szakaszon egy megforgás vetette vissza a lendületét, a másodikon pedig lényegében áttolta a Polót egy szalagkorlát alatt. Hogy is van ez?

Saját elmondása szerint egy hosszú egyenes után enyhe jobboshoz érkezett, a bukkanóban azonban kicsit jobban elemelkedett az autó, mint ahogy arra számított. Korrigálni már nem tudott, a belső kamerás felvételen pedig látszik, hogy volt is azért ijedtség. A navigátor egyszerűen csak az arcába húzta noteszét, Ogier pedig mellkasán keresztbe tette kezeit, felkészülve az ütközésre.

A látványos bukás az autót igen megviselte, de a versenyző és navigátora épségben szállt ki belőle. Ugyan megfigyelésre kórházba szállították őket, de komoly bajuk nem esett. Később a magabiztos előny birtokában versenyző Latvala is hibázott, így végül Thierry Neuville nyert, aki ezzel a Hyundai Motorsport első sikerét aratta.