Ezt csinálták a japánok a Ladából

2014.08.28. 11:16

A Renault nem csak ad az AvtoVAZ-nál, de el is vesz: ez már a második Datsun, amelyet egy Lada alapjaira építenek. Nem tudni, kit téveszt meg az új orr-rész, hisz a Kalina alapok mindenhol másutt nagyszerűen láthatók, de úgy tűnik, a Renault-Nissan bízik benne, hogy a kétféle márkanév nagyobb eladásokat hoz.

Épp csak visszatért a Datsun márka, de már a negyedik modellt mutatják be. A mi-DO azonban nem a Nissan műszaki alapjaira épül, mint a Go vagy a Go+, hanem – a szerencsétlen nevű on-DO-hoz hasonlóan – a Lada egyik, már létező típusára épül. A tetővonal és az arányok kétséget sem hagynak a Kalina rokonság felől, ahogy a műszaki tartalom sem: ugyanazzal az 1,6 literes, 16 szelepes, 87 lóerős benzinmotorral találkozunk itt is, amely az orosz modellekből már ismerős lehet. A típus egyébként csupán kétféle változatban lesz kapható, a kettő között a különbséget a váltó jelenti: az egyik ötsebességes manuálisat, a másik négyfokozatú automatát kap majd.

Arról egyelőre nem hallani, hogy a mi-DO-t – vagy bármelyik másik Datsun – az EU területére is be szándékoznák hozni. Ennek nem is volna sok értelme, hisz itt ezek a típusok csak útban lennének a Dacia terjeszkedésének, amit az anyacég, a Renault nyilván nem szeretne.