Lopakodó Golf a német rendőrségnek

2014.09.04. 17:25

A német rendőrség időről-időre érdekes autókkal egészíti ki a flottáját. Meglepő módon most nem egy sportkocsit, hanem elektromos Golfokat választottak.

Nem teljesen egyedi esetről van szó, hiszen már az Észak-Rajna-Vesztfália vidékén már futnak plug-in hibrid Volvo V60-asok, igaz, azok nem tisztán elektromos üzeműek, mint az e-Golf. Elfogóautónak nem ideális, hiszen alig 140 km/h a végsebessége, viszont hatvanas tempóig akár 4,2 másodperc alatt is felgyorsulhat. Valószínű, hogy a 190 kilométeres elméleti hatótáv miatt inkább bel- és külvárosokban szolgál majd, viszont a sűrű töltőhálózatnak köszönhetően kompromisszummentesen járőrözhet.

Az e-Golf rajtaütéseknél kifejezetten hasznos is lehet: a 115 lóerős villanymotor szinte hang nélkül jár, így a rend őrei kihasználhatják a meglepetés erejét. A német rendőrség azonban nem kaphatja meg a legújabb autóját, csak a hivatalos premier után: a típus bemutatójára október kilencedikén kerül sor, a Rendőrségi Felszerelések Nemzetközi Vásárán, Lipcsében. Az e-Golf bemutatójáról írt cikkünket itt olvashatják.