Nagy visszatérés – luxussal és fényűzéssel

2014.09.07. 06:33

A Bistol Cars 1945-ös alapítása óta sok nehézségen keresztülment, néhány évvel ezelőtt csődbe is jutott, azonban még időben megérkezett a megmentő, a Kamkorp Autocraft. Tavaly már egy sportkocsi terveivel jelentek meg a nyilvánosság előtt, idén pedig hibrid luxusautóról szóltak a hírek.

A hírek szerint azonban már nem is egy, hanem két új modellel készülnek. Ezek közül a Project Pinnacle nevet viselőről tettek most közzé néhány kedvcsináló fotót. Ezen kívül sajnos nem kényeztettek el minket információkkal, de a korábbi hírek alapján az sem elképzelhetetlen, hogy hibridhajtást faragnak a klasszikusokat idéző külsőbe.

A vállalat egyik vezetője, Julian Ramshaw csupán annyit árult el, hogy követik azokat a változásokat, amelyek az autóiparban végbemennek. Így azt is jól tudják, hogy a luxus fogalma az évtizedek során átalakult. A feltámadáshoz persze nemcsak autó kell, hanem egy olyan hely is, ahol azt ki tudják állítani, és a potenciális vevőknek be tudják mutatni. Éppen ezért londoni szalonjukat is felújítják.

A Pinnacle Project munkanéven futó autót az ígéretek szerint jövőre, a márka fennállásának hetvenedik évében mutatják majd be. Igaz, ekkor már a forgalmazást is megkezdenék, tehát nem kizárt, hogy a leplezetlen tanulmány már valamivel korábban látható lesz.