Így durvul be a Kia Soul?

2014.09.13. 15:57

A Kia igazi divatterméket alkotott, amikor elkészítette az első generációs Soult. A nagyszerű öltet kivitelezése ugyanakkor nem sikerült igazán jól. A koreai gyártó időközben dinamikus fejlődésnek indult, ez pedig megmutatkozott a Soul második szériájában is.

A hírek szerint most egy erősebb változattal bővülhet a kínálat. Míg szívó benzinmotorból jelenleg 132 lovas 1,6-os és 164 lovas kétliteres rendelhető a különböző piacokon, addig a közeljövőre tervezett turbós maximális teljesítménye 201 lóerő, csúcsnyomatéka pedig 264 Nm lehet.

Az erősebb motorhoz nagyobb fékeket és feszesebb futóművet is kaphat a Soul, váltóból pedig hatgangos kézi és szintén hatsebességes automata közül lehet majd választani a trubósok esetében is. Azonban a koreaiak nemcsak egy új motorváltozatban látják a Soul jövőbeli sikerének kulcsát: összkerékhajtással is kínálják majd a modellt, ezzel pedig a Honda HR-V-től, a Chevrolet Traxtől és a Jeep Renegade-től próbálnak elszipkázni néhány vásárlót.

Azt, hogy mikor érkezhet meg a Kia kínálatába a kétliteres turbómotor és az összkerékhajtás, és hogy mikor jelenhetnek meg az első ilyen Soulok a forgalomban, egyelőre nem tudni.