Csendben megjött a luxus-Renault

2014.09.23. 06:18

Eddig nem volt egyértelmű, hogy mit is takar az Initiale Paris. Leginkább úgy tűnt, valamiféle luxusmárka lesz, amely a Renault egyes modelljeit különlegesen igényes kivitelben kínálja majd. Majdnem ez is az igazság, de mégsem.

Aki azt várta, hogy a Renault majd új modelleket tervez gazdagabb ügyfeleinek, mint ahogy a Citroën tette a DS-ek esetében, az csalódni fog: az Initiale Paris a képek alapján nem több egy kivételesen gazdag felszereltségi fokozatnál. Az első modellen, a Clión nagyobb alufelnik, LED-csíkos első fényszórók és krómkeretes ködlámpák vannak kívül, nagy, kényelmes ülések és gazdag bőr kárpitozás belül, de mégsem látszik másnak, mint egy alaposan feldíszített Cliónak. Műszakilag sincs változás, a típust három motorral kezdik majd forgalmazni. 900 köbcentis, 90 lovas háromhengeres és 1,2 literes, négyhengeres, 120 lovas négyhengeres turbós benzinessel, illetve 1,5 literes, 90 lóerős turbódízellel.

Az egész Initiale Paris koncepció hivatalosan a Párizsi Autószalonon mutatkozik be, de a Cliónak ez a változata már bekerült a Renault francia a honlapjának konfigurátorába – így derült ki mindaz, amit most tudunk. Az persze nagy kérdés, hogy a nagyszériás modellek efféle átalakítása beválik-e, de úgy tűnik, a Renault szerint ennyi is elég lesz, hogy javítsanak a tömegmodellek nyereség-hányadán.