Játék vagy valóság?

2014.10.24. 06:53

Az autóversenyes témájú videojátékok elkényeztetik a felhasználót. A képernyőn ugyanis tucatnyi információt tesznek elénk: sebesség, köridő, különbség az előttünk és mögöttünk haladóhoz képest, és még lehetne sorolni. Ha kell, akár az ideális ívet is megmutatják, vagy a leggyorsabb versenyző „szellemautóját” vetítik elénk, amelyet követve fejlődhetünk.

Pontosan ezt az információáradatot próbálja átültetni a valóságba a High Rise Garage fejlesztőcsapata. Az egész projektnek egy HUD (szélvédőre vetített kijelző) teremti meg a kereteit, amely 98 százalékos átlátszóságával szinte semmit nem takar ki a vezető előtti térből. Bizonyos adatok eléréséhez GPS-t is igénybe vesz a rendszer.

A vetített kijelző alsó részén láthatjuk saját sebességünket, köridőnket, és azt, hogy másoktól mennyire vagyunk lemaradva, vagy éppen mennyivel járunk előttük. Emellett legutóbbi körünket szellemautóként mutatja – ezt követve törekedhetünk a korábbinál ideálisabb ívek megtalálására. A fejlesztők szerint ez a technológia a hobbiversenyzőknek és a versenyzőiskoláknak is sokat segíthet.

Azonban egyelőre nem beszélhetünk teljesen kész, megvásárolható rendszerről. A csapat a Kickstarteren keres támogatókat. Céljuk, hogy mintegy tízmillió forintnyi dollárt kalapozzanak össze, ez fedezné a bizonyos szinten már most is működő megoldás utolsó simításait, valamint a gyártás beindítását. Ha minden a terveik szerint alakul, jövő januárban már értékesíthetik is az első csomagokat.

A GhostDash nevet viselő eszköz teljes ára 3600 dollár, vagyis mintegy 900 ezer forint körül lehet majd. Magát a szoftvert negyven dollárért (tízezer forintért) kínálhatják.