Brutális városi dizájnterepjáró a Fordtól

2014.11.03. 17:38

A Ford egy érdekes koncepcióval mutatja meg, mit kapsz, ha keresztezel egy szolid városi terepjárót egy brutális dizájn-pickuppal. A tanulmány Storm néven érkezett.

A jelenleg is zajló Sao Paulo-i Autószalon számunkra nagyon periféria. A dél-amerikai autópiac gyökeresen más az európaitól, ezért mindig érdemes szétnézni a brazil kiállítások érdekességei közt. Az idei Sao paulo-i szalonon például feltűnt egy különös öszvér, az Ecosport Storm, amely az F150 Raptor és az EcoSport SUV keveréke.

A Storm Raptor-utánérzése az orron a legerősebb. Leginkább a hűtőrácsra került óriási betűkben nyilvánul meg, de a Blue Storm fényezéssel párosított egyedi ezüst elemek is itt a leghangsúlyosabbak. Külön érdekesek az autóra került off-road abroncsok. A hivalkodó fényezés gyakorlatilag az első erdőjárás után mattá kopna, de ezen csak akkor akadnánk fent, ha nem tudnánk, hogy az ilyet pózőrködésre veszik.

Nem tudni, a Fordnak mi a célja a különös koncepcióval, mindenesetre amíg mi értetlenkedve figyeljük, Amerikában talán egy jól behatárolható szubkultúrát céloz. Meglehet, a Ford éppen a reakciókat figyeli, aztán a visszajelzéseket kiértékelve nem kizárt, hogy limitált számban készít néhány darabot a Stormból.