Hírek a reggeli kávé mellé

2014.11.12. 06:53

Ne gondold, hogy a Totalcarnál csak akkor indul az élet, amikor te már órák óta pörgeted a mókuskereket. Hidegindító címmel új sorozatot indítunk, hogy legyen értelme elkezdeni a napot. A Hidegindító nem megterhelő olvasmány, amíg elfogy a kávé, beköti a cipőjét a gyerek, amíg megjelenik a hátad mögött a főnök, vagy bezötyögsz a suliba, éppen a végére is érsz. Ha egy témáról még többet olvasnál, a forrás linkjén megteheted, ha nem, nem. Jó reggelt, ez ilyen egyszerű.

Közelekedési koffein

  • Mától Magyarországon is használható a taxisok rémálma, az Uber okostelefonos applikáció. (444)
  • Forgalmirend-változás az V. kerületben. 8 órától 21 óriáig tilos megállni az Alkotmány utca mindkét oldalán a Honvéd utca és a Kossuth tér között; a Széchenyi téren a Magyar Tudományos Akadémia előtti nagy parkolóban; a Széchenyi felső rakparton a Széchenyi tér és a Széchenyi utca között; és a Pesti alsó rakparton a Lánchíd északi parkolójában. (Police.hu)
  • 200 új alacsonypadlós busz érkezését jelentette be a BKK. A buszok 2015 májusától állnak szolgálatba, kényelmüket a Budapest déli városrészeiben élők élvezik majd. A MAN Lion’s City A21 és Mercedes-Benz Conecto G buszokból álló flotta értéke közel 19 milliárd forint. (BKK)
    Fotó: BKK
  • Tizenyolccal kevesebben haltak meg közlekedési balesetben az idei év első tíz hónapjában, mint tavaly október végéig, miközben a személyi sérüléssel járó közúti balesetek száma enyhén nőtt – derült ki az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság hétfőn közölt statiszikájából.

Autóipari hírsaláta

  • Októberben nőttek a német prémiummmárkák eladásai. A BMW és az Audi 11-11 százalékkal, a Mercedes 17 százalékkal adott el több autót idén, mint tavaly októberben.
  • Nőtt a Lada is. Az Oroszországot sújtó szankciók ellenére az AutoVAZ márkája 4,7 százalékkal nőtt havi szinten. A trükk a szeptemberben bevezetett roncsprémium program, aminek keretében a hatévesnél idősebb járművüket újra cserélők kedvezményeket kapnak. (Napi.hu)

Tegnapi morbid

  • Elütötte a biciklis nőt, és kicsavarta a mobilt a kezéből, hogy ne tudjon rendőrt hívni. Ezután továbbhajtott. Mindezt Barcson. (Index)

Anno november 12

  • Hetven éve ezen a napon indított autóbank-szolgáltatást Chicagóban az Exchange National Bank. A rendszert a McDrive-hoz hasonlóan kell elképzelni, ahol az ügyfél autójával az épület mellé hajtott, majd egy ablakban ülő alkalmazottal rendezte pénzügyeit. Egyes források szerint ez volt a történelem első autós bankja, de a Wikipédia egy St. Louis-i próbálkozást is feljegyez 1930-ból. A '46-os kísérletről a Chicago Tribune másnapi számában írtak.

Miegymás

  • Eredeti szándékom szerint a zanza végére másoltam volna, hogy hol traffipaxszol ma a rendőrség, de olyan hosszú lenne a lista, hogy kifutna a háttérből, így inkább ajánlom a következő linket, ahol megyékre lebontva megtalálja a mai menetrendet: Sebességellenőrzések az országban.

Miből legyen több a Hidegindítóban?

A bevált híradós programot követve – végül pár szóban az időjárásról. A köd a mai reggelt is végigkíséri az ország nagy részén, a Dél-Dunántúlon pedig nem kizárt egy kevés csapadék. Hajnalban 5-10 °C-ról indul a hőmérő, ami a felhős, borongós idő mellett várhatóan nem megy majd 18 °C fölé.

Mielőtt kikanalazná a pohár alján maradt kávéhabot, nézze meg, Tuniszban mitől ébred a leszorítóerő. A szóviccért elnézést mindenkitől, a képérért köszönet Sturcz Antinak, Tunéziába települt munkatársunknak.

Adrian Newey nem tud semmit
Adrian Newey nem tud semmit
Fotó: Sturcz Antal