A következő igényes kínai autó?

2014.11.13. 06:15

A kínai-izraeli márka talán az első, amelynek sikerült változtatnia a kínai autókról alkotott elképzeléseinken. Viszonylag korszerű formájú autókat mutattak be eddig, sőt, öt csillagot kaptak az EuroNCAP töréstesztjén, míg a korábbi kínai modellek tragikus eredményeket értek el ugyanitt. Az autóik piaci bevezetését ugyan nem sietik el, de a Qoros 3-nak már a negyedik változatát leplezik le. A szedán, a kombi és a csapott hátú ötajtós után egy városi szabadidő-autó érkezik.

Egyelőre csak vázlatokon mutatták meg a City SUV-nak nevezett járművet, bár valószínűleg nagyon hasonlít majd a korábban bemutatott Cross Hybrid tanulmányra, amely szintén egy körbeműanyagozott, emelt futóműves ötajtós, csak a műszaki tartalom lesz jóval egyszerűbb. Ebbe a modellbe is négyhengeres, 1,6 literes benzinmotor kerül, turbófeltöltéssel vagy anélkül, a kínai Chery szabvány motorpalettájáról, ám nem túl valószínű, hogy lesz összkerék-hajtású változat. A gyáriak ígérete, amely szerint a típus elsősorban a városi vásárlók igényei alapján készül, szintén ezt támasztja alá.

A szériamodell premierjét november 20-án tartják Kvangcsuban – nyilván az is ott derülhet ki, hogy lesz-e export, és ha igen, mikor.