Hírek a reggeli kávé mellé

2014.11.13. 07:46

Ne gondold, hogy a Totalcarnál csak akkor indul az élet, amikor te már órák óta pörgeted a mókuskereket. Hidegindító címmel új sorozatot indítunk, hogy legyen értelme elkezdeni a napot. A Hidegindító nem megterhelő olvasmány, amíg elfogy a kávé, beköti a cipőjét a gyerek, amíg megjelenik a hátad mögött a főnök, vagy bezötyögsz a suliba, éppen a végére is érsz. Ha egy témáról még többet olvasnál, a forrás linkjén megteheted, ha nem, nem. Jó reggelt, ez ilyen egyszerű.

Közlekedési koffein

  • Csatornajavítás miatt néhány napra lezárják a VII. kerületben az Izabella utcát a Wesselényi utcánál, illetve módosítják a közlekedést a XII. kerületben a Kiss János altábornagy utcában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán az MTI-vel. Várhatóan 4-5 napig - lezárják az Izabella utcát a Wesselényi utca torkolatánál, ezért változik a 73-as és a 76-os troli közlekedése. A 76-os troli helyett hétköznap autóbusz közlekedik. A 105-ös busz a Gyöngyösi utca felé módosított útvonalon közlekedik. (MTI)
  • Befejezte a a BKK a XVI. kerületi Csömöri úti – Szilas-patak feletti közúti kisíd rekonstrukcióját. A hídon újra zavartalan a forgalom. A felújításkor a híd új pályaburkolatot, vasbeton szegélyt és korlátot kapott. A tervezéskor kiemelt figyelmet fordítottak az akadálymentesítés feltételeinek megteremtésére, a gyalogos- és kerékpáros közlekedés javítására. (MTI)
  • Reagált a BKK a budai fonódó villamoshálózat építése kapcsán életbe lépett forgalmi korlátozásokról szóló cikkünkre. Szerintük jó ötlet volt lezárni a Margit híd alatti felhajtót a rakpartról. (Tovább a cikkre)

Autóipari hírsaláta

  • A gyenge rubel és a roncsprémium program segíti az autóeladásokat Oroszországban. A kormány szeptembertől december végéig tartó roncsprémium programjának keretében a hatévesnél idősebb járművüket újra cserélők kedvezményeket kapnak. A támogatás összege 40 ezertől 350 ezer rubelig, 213 ezer forinttól 1,865 millió forintig terjed. (MTI)
  • A retró 500-as után azt tervezgetik a Fiatnál, hogyfelélesztik a 600-ast is . Ez lehetne a Punto utódja.
  • Tombol a kötelező gépjármű felelősség biztosítás átkötési időszak, de a váltásra jogosultak kétharmada még találna kedvezőbb ajánlatot - írja a netrisk.hu sajtóközleményében.
  • A Honda már évek óta azt a benyomást kelti, hogy nemcsak fűnyírókat, hómarókat, motorkerékpárokat és autókat gyárt, hanem repülőgépeket is. Aztán nemrégiben tényleg felszállt az első Honda Jet, most pedig beindult a hajtóműgyártás. Még a végén tényleg lesz belőle valami.
  • Újraindult Schumacher honlapja (Forrás:444)

Anno

  • 1945-ben ezen a napon született Hasemi Maszahiro japán autóversenyző. A Nissan pilóta megnyerte a japán Forma 2-t, és kétszer a japán túraautó bajnokságok is. 1976-ban indult a Forma 1-es japán nagydíjon, ahol 11. lett, pedig övé volt a leggyorsabb kör egészen addig, amíg ki nem derült, hogy nem engedélyezett gumikeveréket használt.
  • 1980-ban ezen a napon kezdetődött a második olajválság, amely a világpiaci árak folyamatos emelkedését, az import adminisztratív korlátozását és a hitelfelvételek növekedését eredményezte.
  • 1986-ban ezen a napon halt meg Franco Cortese olasz autóversenyző. Itala 61-gyel kezdte, majd főként Alfákat (6C, 8C), Lanciakat, Maseratikat és Ferrarikat taposott.
  • 1988-ban ezen a napon rendezték a Forma 1-es Ausztrál Nagydíjat, amit Alain Prost nyert meg a McLaren színeiben. Ez volt a turbókorszak utolsó futama, és bár Senna csak a második lett, az összesített világbajnoki címet már korábban Japánban bebiztosította.
  • 1994-ben ismét erre a napra esett az ausztrál nagydíj, amit akkor Nigel Mansell nyert meg a Williams Renault-val.
  • Ma 44 éves Gerard Butler színész, akinek tavasszal árverezték el Jaguar E-Type-ját. (Részletek a carbuzzon)
  • Tíz éve egy szombati napra esett november 13, tehát délben új Totalcar rész volt a TV-ben. Winkler egy Subaru Legacy Outbacknek vallott szerelmet. Mivel az autósműsor készítés nem fenékig tejfel, ezért készült egy vicces kis betét is arról, hogy milyen ha nem sikerül elsőre a felkonferálás.

Miegymás

Kettős front van, a nappali hőmérséklet 13, az éjszakai 6 fok körül lesz. Felhős, helyenként zápor, zivatar is lehet.

Rengeteg névnap van ma, ráadásul olyanok, amiknek a létezéséről sem biztos, hogy tudtunk: Arkád, Árkád, Bulcsú, Ené, Éne, Enéh, Enese, Enet, Eugén, Gellén, Jenő, Kilény, Kilián, Megyer, Miklós, Nikolasz, Perenna, Szaniszló, Szilvia, Szolón.

November 13 a kedvesség világnapja.