Óriásdzsippet tervez az Opel

2014.11.21. 11:41

„Ez a szabadidő-autó lesz az Opel második zászlóshajója, az Insignia mellett” - mondta Mary Barra, a General Motors vezérigazgatója, bár azt is hozzátette, hogy a típus bemutatóját csak az évtized vége felé tervezik.

A General Motors épp az Opel modellpaletta megújításának elején jár, 27 új típus, illetve típusváltozat, valamint 17 új motor bemutatása szerepel a tervekben. Ennek kapcsán nemrég bővítették és korszerűsítették a magyar motorgyárat Szentgotthárdon, de hasonló fejlesztéseket terveznek Rüsselsheimben, Kaiserslautenben és a lengyelországi Tychyben is, mintegy félmilliárd euró értékben. Valószínűleg ennek a kínálat-frissítésnek a végére, 2017 környékén készül el a második csúcsmodell, amelyről egyelőre csak annyit tudunk, hogy az Insigniával áll majd valamiféle rokonságban műszaki szempontból.

Az Opel utoljára az 1990-es évek közepén próbálkozott nagyobb terepjáróval Európában, de az 1994-től gyártott Monterey – a korabeli Isuzu Trooper átcimkézett változata – lényegében eladhatatlannak bizonyult, így utód nélkül tűnt el a kínálatból. Az új csúcsmodellt persze egész más közönségnek szánják: sokkal inkább lesz magas építésű, drága nagykocsi, mint terepjáró, de így sem lesz egyszerű dolga, hisz így az Audi, a BMW és a Mercedes már bejáratott SUV-jaival kell majd versenyeznie.