Jönnek az olcsóbb AMG Mercedesek

2014.11.27. 16:15

A Mercedes tuningrészlege új sorozatot készül piacra dobni. Az AMG Sport típusok összkerék-hajtásúak lesznek, és a teljes értékű AMG változatoknál visszafogottabb, de teljes körű tuningot kapnak.

A Sport modellváltozatokkal elsőként januárban találkozhatunk majd, állítólag a Detroit Motor Show-ra időzítették a bemutatót. Ezeket a típusváltozatokat kisebb mértékben módosítják majd, mint az eddig ismert AMG változatokat: visszafogott, bár egyértelműen sportos külső-belső optikai tuningot, és némi teljesítmény-növekedést kapnak majd a vásárlók, némi felárért. Ha azt nézzük, hogy a nagyobb tuningcégek szinte kivétel nélkül az ilyen típusú módosításokból termelik ki nyereségük nagy részét, az AMG döntése érthető: olyan réteget célozhatnak meg a Sport sorozattal, akik eddig külső cégeknél módosíttatták az autóikat.

Az első autó állítólag a C 450 AMG Sport lesz: ez nagyrészt megegyezik majd a C400 4matic-kal, de feszesebb futóművet, 333 helyett 365 lóerős V6-os turbómotort, nagyobb felniket és alacsonyabb profilú gumikat, és néhány visszafogott műanyag-elemet kap majd. Így teljesítményben ugyan még mindig elég messze lesz a nyolchengeres C63 AMG-től, mégis sokkal közvetlenebb élményt nyújthat a sofőrjének, mint a polgári modellek.

Természetesen nem ez lesz az egyetlen típus, amely AMG Sport változatban is elérhető lesz. Úgy tudjuk, az A, a CLA, a GLA, a C kupé és kabrió, az SLC, a GLC, az E osztály, a GLE és az SL is elérhető lesz ilyen kivitelben. Az AMG ettől azt várja, hogy a korábbi eladásait három év alatt minimum megduplázza.