BMW X4 rendőr-gúnyában

2014.11.29. 06:13

Régi hagyomány az Essen Motor Show-n, hogy a nevesebb tuningcégek rendőrautó-külsejű autókat állítanak ki a Tune it! Safe! kampány keretei közt. Ezúttal az AC Schnitzer alakított át egy BMW X4-est, amely egy kis motortuningot is kapott.

Az X4 20i változatba eredetileg 184 lóerős kétliteres turbómotor kerül, ezt hozták fel a 28i 245 lóerős teljesítményszintjére. Így az autó 6,7 másodperc alatt elérheti a százas tempót, a végsebessége pedig 212 km/h. Ennél azonban lényegesebb adat, hogy 80 km/h-ról 180-ra hogy gyorsul a gép: a rendőrautónak kinéző tuningjárgány 17,5 másodperc alatt képes erre a mutatványra. Kívülről a leglátványosabb változtatás a feketére porfestett 22 hüvelykes felnigarnitúra, amely mögött az öt keskeny küllő miatt szinte minden látszik, a sportos hangról pedig speciális, rozsdamentes kipufogórendszerrel igyekeztek gondoskodni. Természetesen a futóművet is lejjebb ültették, elöl 3, hátul 2,5 centivel, bár ettől az X4-es még nem kúszik a földön, talán a nagy kerekek miatt.

A Tune it! Safe! kampány lényege egyébként az, hogy megpróbálják szelid eszközökkel visszaszorítani a sufnituningot, megmutatva, hogy a profi tuningcégek milyen eredményeket képesek elérni, akár az autó árához képest visszafogott áron.