Tűzoltóautó okozott helikopter balesetet

2014.12.03. 10:48

A chilei San Miguelben súlyos közlekedési balesethez szálltak ki a mentőegységek: egy járőrautóba belerohanó ittas sofőr miatt három rendőrnek volt szüksége sürgős orvosi segítségre. A mentés tökéletesen zajlott, de a tűzoltóautó sofőrje lángoló pokollá változtatta a helyszínt.

A kiérkező földi egységek teljesen lezárták a kereszteződés környékét, hogy a mentőorvost szállító rendőrségi helikopter le tudjon szállni. A felvételeket elnézve már ez a művelet önmagában is nagyon veszélyes volt, de a pilóta profi módjára szállt le a villanypóznákkal, közlekedési lámpákkal és autókkal zsúfolt utcára.

A baj ezután történt: egy szirénázó tűzoltóautó, több másik járműhöz hasonlóan, áthajtott a lezáráson, és a sofőrje – érthetetlen módon – túl közel hajtott a még mindig forgó rotorú helikopterhez. A nagy sebességű rotorlapátok beleakadtak a tűzoltóautóba, a helikopter először kettétört, kontrollálatlan pörgésbe kezdett, majd felborult, egy rendőrautónak csapódott és lángra lobbant.

A helikopter pilótája súlyos sérüléseket szenvedett és egy másik rendőr is megsebesült a balesetben, így a korábbi karambol sérültjeivel együtt összesen öt rendőrt kellett kórházba szállítani.

A balesetet több szögből is kamerákkal rögzítették, így tökéletesen figyelemmel kísérhető, ahogy egy profi mentőakció egyetlen sofőr hibájából pokoli felfordulássá változik. Ilyen egyszerű óriási anyagi kárt okozni és életeket kockára tennl egyetlen rossz döntéssel.