Újra lesz De Tomaso?

2014.12.18. 16:02

Egyelőre nem egészen világos, hogy Fisker miért tette fel a De Tomaso jelvényes autó-vázlatot a netre, de nem lehetetlen, hogy több van itt puszta hobbi-rajzolgatásnál.

Annyi egyértelmű, hogy miután az autógyár-alapítási ötlet nem igazán sikerült, Henrik Fisker ismét formatervezőként igyekszik érvényesülni. Lehet, hogy csak ez az oka, hogy feldobott az internetre egy vázlatot egy De Tomaso jelvényes autó tervéről, de az sem kizárt, hogy valami komolyabb dolog áll a háttérben. A De Tomaso márka persze már évekkel ezelőtt megszűnt működni, de egyáltalán nem lehetetlen, hogy valaki még mindig lát benne fantáziát, így befektetne egy új típus kifejlesztésébe. Ennek pedig egy jó formaterv elkészítése az első lépcsője.

Bár a vázlat szemből mutatja az autót, arra tippelnénk, hogy nem egy Panthera-szerű középmotoros autót rajzolt a formatervező, sokkal inkább egy orrmotoros kupéra emlékeztet, amilyen az egykori De Tomaso Longchamp volt. Egy ilyen járművet nem is lenne nehéz összedobni, hisz valamelyik amerikai izom-kupé, mondjuk a Ford Mustang műszaki alapjaira viszonylag kis befektetéssel építhető efféle kupé.