Olvasónk megcsinálta: Ilyen lesz az új Superb

2014.12.24. 08:48

Mint női testből a mickrokini, annyit takart csupán a készülő új Suberbből az álcamatrica az egy hete megjelent kémfotókon. A sokat mutató képek beindították olvasónk, Bauer Tamás fantáziáját, aki még azt a kevés takarást is leszerkesztette a Skodáról, amit ráraktak a fejlesztők.  

Azt már a múlt heti kémfotó-adag után megállapítottuk, hogy a VW csoport uniformizálási hajlama a Superbnél teljesen eluralkodott: a Rapid, az Octavia és a Superb lényegében csak méretben különbözik majd, már ami a megjelenést illeti. A Skoda egy szűkös építőkészletből legózik a modellek között, így nem vállal nagy kockázatot a lakossági dizájner, ha elképzeli a végeredményt. Tamás a friss kémfotók mellett a nemrég megjelent gyári skicceket használta a munkához. Az első lámpák maradtak Bi-Xenon kialakításúak, mert úgy tűnik, a LED a Passat kiváltsága marad. A lökhárító alsó részét az új Fabiáról emeltem át, a hűtőrács és a lámpák pedig az Octaviáról érkezik – így a művész.

Akinek a forma csalódás, azt megnyugtatnánk, hogy a harmadik generáció is hosszabb-szélesebb lesz, mint az Octavia. Az autó eddig ismert paramétereiről egyébiránt itt írtunk. Hogy Tamás mennyire lőtt közel a végleges dizájnhoz, az legkésőbb a februári internetes bemutatón kiderül, élőben pedig márciusban, a Genfi Autószalonon lesz látható az új Superb.