Műkörmösök új álma?

2014.12.25. 11:11 Módosítva: 2014.12.25. 11:11

Megérkeztek az első hivatalos képek a Ssangyong régóta belengetett apró szabadidőautójáról. A Tivoli a Korando kistestvére lesz, friss technikával.

Bő három évig dolgoztak a koreaiak az X100 munkanéven futó kis terepjáróféleségen, aminek a Tivoli lett az eredménye. Nevét a Róma melletti csinos kisvárosról kapta, de az autót elnézve nem egyértelmű a párhuzam. Nagyszemű, gyöngyökkel kirakott orra mögött vadul hullámzik az oldala, ami lényegében a két kerékív gigantikus karikatúrájából adódik. A pici kerekek fölött groteszkül hat a drabális formaterv, igaz, minden műfajtársában van egy kis parodisztikus beütés.

A Tivoli a Nissan Juke, a Renault Captur és az Opel Mokka-féle emelt kisautókkal fog versenyezni, ami komoly konkurenciát jelent. Mostanában tőlünk nyugatra ez az egyik legígéretesebb szegmens, vagyis jól érzik a koreaiak, hogy itt érdemes nyomulni. Alaposan fel is készültek, a Tivoli ugyanis teljesen új fejlesztés, 1,6-os benzines és dízelmotorokkal, amelyek mind tudják az Euro 6-os szabványt. Dél-Koreában már januárban árulni fogják, míg Európába várhatóan az év közepe felé érkezik.