Top 10-be várják a Dustereket a Dakaron

2014.12.27. 11:52

Az első tíz közé várja a két Dustere valamelyikét a Renault Duster Team a január 4-én induló Dakar-ralin. A tavalyi eredményeiket és a nevezési listát látva nem kizárt, hogy összejön a remélt eredmény.

A kéthetes sivatagi versenyre a Renaultsport építette a két Dustert, míg a verseny alatti szervizelésért egy argentin csapat felel majd. Ahogy azt korábban írtuk, az autóknak csak megjelenésükben van közük egy közúti Dusterhez. A bukókeret alá komoly terep-futóművet építettek, a hajtást pedig egy 380 lóerős, Nissan-eredetű V8-as benzinmotor végzi. A külső rokonságra a reklámérték miatt van szükség csupán, épp úgy, mint a Peugeot 2008 DKR és a Mini Countryman Dakar-változatainál.

A Dusternek egyébiránt nincs mit szégyellnie eddigi dakaros szerepléseiből. Első nekifutásra, a 2013-as versenyen huszonkilencedikként végzett az autó, az idei futamon pedig a tizennegyedik helyen zárt. Ilyen léptékű előrelépésre a következő futamon persze ne számítson senki, már csak azért se, mert a két autót két nem túl sikeres helyi versenyzőre, Emiliano Spataróra és José Garcíára bízta a csapat.