Ez már a Kia új szabadidőautója

2015.01.20. 06:15

Alig tér el a novemberben bemutatott tanulmánytól a KX3 végleges, gyártásba szánt változata. A Kia méretes szabadidőautója talán sosem jön hozzánk, pedig az eddig látottak alapján Kínán kívül is lenne esélye.

A Kia a Kvangcsui Autószalonra (Guangzhou Auto Show) vitte még novemberben a most bemutatott KX3 elődjét. Akkor nagyjából mindent megtudtunk róla, kiderült például, hogy a koreaiak első sorban Kínának szánják, és a Donfenggel közös üzemükben folyik majd a gyártása. A tanulmány méretei is ismertek: a hossza 4,26 méter, a szélessége 1,77 méter, a magassága 1,63 méter, a tengelytávja 2,59 méter, a csomagtartója pedig 400 literes. Ezen paraméterek a szériaérett változaton sem térnek el. Ami más lett, az talán csak a ködfényszóró, ami fekvőből álló lett, a kipufogó pedig az osztottból átkerült a jobb oldalra, dupla csővel.

A formai hasonlóság miatt a gyári képeken leginkább az utastér fotója mondható újdonságnak. Forradalmat persze nem egy ázsiai piacos SUV-nál várunk a Kiától, a korábban nem látott belső nem is hoz meglepetést. A rendelhető extráknál panoráma tetőről, tolatókameráról és automata klímáról hallani, és a tanulmány idején az összkerékhajtást is hangsúlyozták.

Az KX3 motorjait a márkatársaktól kapja. Kezdetben két benzines 1,6-ossal lesz rendelhető, egy 123 lóerős szívóval és egy 200 lóerős turbóssal. Utóbbi hétfokozatú, duplakuplungos váltóval. Hogy mikor, és milyen áron kezd a Kia SUV egyelőre nem ismert.