no
2015.01.21. 06:11

A Mini már-már annyiféle változatban kapható, mint legendás elődje, talán csak a legelvetemültebb variációk hiányoznak a palettáról. Hamarosan mégis tovább bővül a kínálat, méghozzá egy fapados belépőmodellel.

A Mini One First háromhengeres, turbós 1,2-est kap, amely egész szerényen 75 lóerő leadására képes, csúcsnyomatéka pedig 150 newtonméter. Nem mintha a kategóriában nagy jelentősége lenne a gyorsulási adatoknak, de ezzel a motorral 13,4 másodpercre van szükség a százas sprinthez. A hatgangos váltóval öt liter körüli fogyasztást ígérnek vegyes használatban.

Az ötajtós kivitelben készülő modell tengelytávja 72 milliméterrel nőtt a háromajtós Minihez képest, ez pedig a hátsó lábtérben, illetve a csomagtartóban éreztetheti hatását. Az alapból 278 literes csomagtér az ülések ledöntésével 941 literesre növelhető.

A Mini One First a hírek szerint márciusban kerülhet a kereskedésekbe, azt azonban egyelőre nem tudni, pontosan milyen árcédula kerülhet rá. Mindenesetre a belépőszintet célozza meg vele a márka.