Mostantól erre a Fordra kell vágyni

2015.01.22. 15:20

Ügyesen taktikázik a Ford a Focus RS-ekkel: már az előző generációnál is az életciklus végén húzták elő az igazán zsíros koncot, hogy még utoljára felpörgesse az eladásokat. Most se lesz másképp: február 3-án megmutatják a legújabb RS-t, de valószínűleg csak jóval később lehet majd kapni.

Látványos videóval állítja fel a szőrt a karunkon a Ford, amelyen a következő Focus RS prototípusával őrültködnek zárt pályán. Keresztbe menés nélkül nem lehet már eladni sportos autót, de a mozgóképen valószínűleg kézifékes huszárkodást lehet látni, hiszen Focus a hagyományoknak megfelelően minden bizonnyal továbbra is elsőkerekes lesz. Igaz, ha lehet hinni a pletykáknak, mindent megtesznek, hogy elsőkerekesek között az egyik legkeményebb legyen: mechanikus sperrdiffi és kormányrángatást kioltó RevoKnuckle első futómű is lesz benne, mint az elődjében.

A legendás öthengeres motort a híresztelések szerint kukázzák, helyére a Ford Mustang alapmotorja, egy 2,3-as kerülhet. Mivel már az előd is 305 lóerőt tudott, és teljesítményben csak felfelé lehet lépni, hihetőnek tűnik a 330 lóerő, amiről pletykálnak.

A videó végén látható üzenet szerint február 3-án fogják megmutatni a kész terméket, de a Ford eddigi stratégiájából arra következtetünk, hogy még legalább egy évig nem lehet majd kapni. A Focus ugyanis nemrég esett át a modellciklus közepét jelző frissítésen, ezért az RS ideje a szokásos menetrend szerint 2016-ban jön majd el.