Így készül a legendás Land Rover

2015.01.25. 17:10

A Land Rovernél úgy döntöttek, elbúcsúztatnak egy igazi legendát. A Defender gyártását idén decemberben állítják majd le, ezzel pedig egy igazi ikonnal lesz szegényebb a világ. Az évek során a terepjárás szó szinonimájává vált a modell, amelyből három különleges sorozat készül: a Heritage, az Autobiography és az Adventure. Most pedig azt is megmutatják, hogyan építenek fel a nulláról egy Defendert.

A videóban nincs idegesítő narrátor, vagy zavaró aláfestő zene. Csupán a gyártósoroknál tapasztalható hangok, zörejek, amelyek segítenek kicsit elmélyülni a Land Rover mindennapjaiban. Tíz perc alatt megtudhatjuk, hogyan illesztik össze egésszé az egyes karosszériaelemeket, és hogyan kerül a hajtáslánc az üres bódéba.

És hogy mi lesz a Defender jövője? Ezt egyelőre nem tudni pontosan, csupán annyi biztos, hogy Európában befejeződik a gyártás. Nem kizárt, hogy egy másik kontinensen indul majd be az összeszerelés - ez akár Indiát is jelentheti. A hírek szerint pedig jövőre jön az utódmodell, amelyre igen nagy gondot kell majd fordítaniuk a gyáriaknak, ha nem akarják lerombolni az évtizedek során felépített mítoszt.