Új rendőrautót fejleszt a Ford

2015.02.04. 17:09

A klasszikus Crown Victoria rendőrautó gyártásának leállításával a Ford sokat vesztett az amerikai rendőrautó-piacból, hisz a Chevrolet Caprice és a Dodge Charger révén a két másik detroiti autógyártó tovább kínálhatta, amit a Ford már nem: klasszikus, erős, nagy, hátsókerék-hajtású személyautót. A Ford azonban nem adta fel: egy újabb rendőrautót mutatnak be Chicagóban a jövő héten.

Bár a Ford a néven kívül egyelőre csak egy sötét sziluett-fotót közölt az autóról, amelyen leginkább a fényhíd vehető ki, úgy néz ki, az elfogóautó alapja az Explorer legújabb generációja. Ez egy ideje már nem igazi terepjáró, önhordó karosszériájával inkább tágas crossovernek neveznénk, és az ereje is meglehet: a csúsmodellbe a 3,5 literes V6-os Ecoboost motort építik. Ez alapkivitelben is 365 lóerős, de a teljesítményét viszonylag egyszerű tovább növelni a turbófeltöltésnek köszönhetően. Emellett összkerék-hajtással is kapható, ami egyes területeken kifejezetten jól jöhet a rendőri munkához.

Az Interceptor Utility premierjét február 12-én tartják a Chicago Auto Show-n, így alig több, mint egy hét múlva többet is megtudhatunk az új rendőrségi Fordról.