Versenyzésre adja a fejét az Aston-vezér

2015.04.18. 10:31

Huszonnégy órás autóversenyen áll rajthoz az Aston Martin vezérigazgatója. Andy Palmer egy V8 Vantage GT4-es versenygépet terelget majd a jövő hétvégi Britcar futamon, amely kétéves kihagyás után tér vissza a versenynaptárba.

Palmer egy négytagú csapat versenyzőjeként indul, csapattársai közt szerepel többek közt a brit Autocar című lap munkatársa, Andrew Frankel is. Annak ellenére, hogy nem számítanak igazán rutinos pilótának, természetesen nem teljesen ismeretlen már számukra a versenyzés világa. Andy Palmer korábban is a GT4-es kategóriában indult néhány futamon, míg Frankel Silverstone-ban vett részt 24 óráson.

Rajtuk kívül befért még a csapatba a márka vezető formatervezője, Marek Reichman is, aki 2011-ben éppen egy Vantage-dzsel nyerte meg az Aston Martin GT4 Challenge sorozatot. Alice Powell pedig a brit Forma Renault első női bajnoka volt, később ráadásul az ázsiai szériát is megnyerte.

Palmer a versenyre készülve csapata és autója méltatása mellett elismerte, hogy nagy kihívás lesz számára a hosszú távú megmérettetés, nem szeretné alábecsülni annak nehézségeit. Ennek ellenére biztosan odateszi majd magát, kíváncsian várjuk, mire lesz képes.