Kwid: ez lehet a következő Dacia

2015.05.20. 15:34

Bár a Renault-Nissannak már eddig is számos különféle fazonú hobbiterepjáró akad a kínálatában, készítettek egy újabbat, amely minden eddiginél kisebb. Az Indiában bemutatott Kwid méretben leginkább talán a Fiat Panda 4x4-hez hasonlítható, bár ennek nincs alacsonyabb, személyautós kivitele.

Új fejlesztésről van szó, amely már a Renault-Nissan közös CMF padlólemezének legkisebb változatára épül. Bár ez a képek láttán nem egyértelmű, az autó csupán 3,68 méter hosszú és 1,58 méter széles, a hajtáslánc pedig egy meglepően apró, 800 köbcentis motort és ötfokozatú váltót tartalmaz, legalábbis az indiai változatban. Az autó hasmagassága kerek 18 cm, ami rossz úton igazán jól jöhet, viszont arról nem tudunk, hogy készülne összkerék-hajtású változat.

Egyelőre nem tudni, hogy a Renault Indián kívül is tervezi-e forgalmazni a típust, az a tény azonban, hogy a formaterv karaktere épp passzol a Dacia aktuális stílusához, reménykedésre adhat okot: elképzelhető, hogy a Duster kistestvéreként Európában is megjelenik majd a Kwid, ha nem is feltétlenül ezen a néven. Indiában egyébként az év második felében kezdődik a forgalmazás, és a legolcsóbb változat ára 300 és 400 ezer rupia, azaz durván 1,3 és 1,7 millió forint között lesz.