Kipróbálna egy 2500 lóerős sportkocsit?

2015.06.03. 13:27

Igazából az 1200 lóerős Bugatti is felfoghatatlanul, és teljesen értelmetlenül erős, de mi van, ha kétszer ekkora teljesítmény áll rendelkezésre? A Chrysler sportrészlege, az SRT most eljátszott a gondolattal: terveztek egy sportkocsit a Gran Turismo 6 konzol-játék számára. amely 2590 lóerős volna, ha létezne.

A Tomahawk a tervezői szerint is egyfajta jövőkép, az aktuális trend meghosszabbítása, sűrített levegős hibrid hajtásláncú szupersportkocsi egy hétliteres, 144 fokos hengerszögű V10-es, feltöltős motorral és lehetetlen teljesítménnyel. Csak a benzinmotor 2168 lóerős lenne, ehhez jön még az első kerekeket hajtó két légmotor teljesítménye. Mindez pedig egy ultrakönnyű karosszériába kerülne, ami mindössze 750 kilogrammot nyom. Mindez a tudomány mai állása szerint persze határos a lehetetlennel, vagy ha mégis megvalósítanák, valószínűleg egy űrsikló árából jönne ki a sok ultrakönnyű anyag miatt, viszont a játékkonzol képernyője ezt is elbírja, gond nélkül.

A Polyphony Digital és a Chrysler tervezői egyébként egy pályázat győztes munkájára építkeztek: Paul Hoste, egy fiatal tervező vázolta fel, hogy szerinte milyen lenne a 2035-ös év szupersportkocsija, és ezt az elképzelést csiszolták tovább a gyáriak.

A többi hasonló Gran Tourismo tanulmányhoz hasonlóan az SRT Tomahawk is ingyenes frissítésképp lesz elérhető, így ha virtuálisan is, de bárki kipróbálhatja majd. Az egyetlen baj az, hogy így épp a lényeget, a 2590 lóerős autó gyorsulását nem érzékelhetjük majd – lehet, hogy ehhez tényleg várni kell még vagy húsz évet.