Fotókon a szabadidő-Lada belseje

2015.07.27. 13:39

Alig két hete jelentették be hivatalosan, hogy visszatér hazánkba a Lada. Az orosz gyártó a Grantával, a Kalinával és a Nivával indít, később azonban jöhet a 2012-ben, tanulmányként bemutatott X-Ray hobbiterepjáró sorozatgyártású változata is. Ennek a modellnek most láthatjuk először a belterét.

A képek tanúsága szerint egy kézi váltós kivitelről van szó, amely kapott bőrkormányt és CD-lejátszót, USB és AUX bemenettel. A klíma kezelőszerveit pedig a Daciák ihlették. Összességében egészen emészthető benyomást kelt az új Lada belseje, kérdés, hogy az anyagminőség és az összeszerelés is ezt erősíti-e majd.

A Dacia Sandero Stepway-jel szoros rokonságot mutató modell kétféle benzinmotorral lesz kapható. A szívó 1,6-os és 1,8-as 114, illetve 122 lóerős lesz majd. Ezekhez kézi és automata váltó is választható. Alapkivitelben elsőkerék-hajtással jön az X-Ray, de felárért a Dacia Dusterből származó összkerékhajtás is elérhető lesz.

A bemutató időpontjáról hivatalos információk még nincsenek. Korábban 2017-es bevezetésről szóltak a hírek, most azonban úgy tudni, már idén ősszel megkezdődhet a gyártás, a forgalmazás pedig a jövő év elején indulhat meg.