Centiről centire, kilinccsel előre

2016.01.01. 16:22

Pár éve a szerkesztőségben igazi háború robbant ki arról, hogy a drift vajon sport-e egyáltalán. Döntés persze nem született, de abban azért mindenki egyetértett, hogy elég látványos és szórakoztató műfajról van szó. A legjobb persze a helyszínen élvezni egy-egy futamot, a hang- és szagélmény (mit szag, illat...) monitoron vagy tévéképernyőn nem jön át. De azért érdemes nyitott szemmel járni a neten.

Érdemes, például ezért a videóért is. Pedig nem csináltak semmi mást, csak alkalmazták az egyre inkább elterjedő technikát, és egy 360 fokos felvételt raktak össze. A kamera ezúttal Chris Forsberg autójára került, aki 2014-ben a Formula Drift bajnoka volt, tehát nem mondható fakezűnek.

Szerencsére azonban nem egyedül körözget a pályán: előtte és mögötte is centikre egymástól rakják el a versenygépek farát a drifterek. Mi pedig az egérrel egyszerűen forgathatjuk a képet, és minden szögből megnézhetjük, hogyan csinálják ezt a profik. Na jó, nem egy Faluvégi Farolás, de azért nem rossz így az újév első napjára.