Egyedi i8-szériákkal készül a BMW

2016.02.13. 16:32

Eddig minden jól alakul a BMW sporthibridjével. Tavaly 5456-ot adtak el az i8-ból, ami ebben a műfajban kimagasló siker, és a lendület még tart. A németek nem is engedik lankadni a fogyasztók figyelmét: Genfben jön az első gyári kiadás, a Protonic Red.

Ez a piros-fekete csomag nem kifejezetten egy eladásserkentő széria. Egyelőre szó nincs arról, hogy az i8 elérte volna azt a stádiumot, ahol csak efféle kiadások sorával lehet felszínen tartani az érdeklődést, de ők is érzik, a forgalmazás harmadik évében muszáj színesíteni a kínálatot. Éppen ezért ez a márciusi Genfi Autószalonra ígért csomag csak egy a sok közül, hamarosan egész sora lesz a kis darabszámú, speciális i8-aknak a BMW ígérete szerint.

A Protonic Red hangsúlyozottan csak esztétikai csomag. Az a 1,5 literes, háromhengeres turbómotor érintetlen marad benne, ahogy a villanymotorok is. Ez valószínű így lesz a további csomagokkal is: egy hibrid hajtáslánc utólagos piszkálásához még a BMW-seknek sem lehet sok kedve. Az egyelőre ismeretlen darabszámú széria különlegessége a fényezés mellett az Orbit szürke felniszett, na meg az alapmodelltől érezhetően eltérő belső. A piros varrás, a sok helyen karbonnal kiváltott műanyag és a kerámiaberaklások teszik egyedivé a csomagot. Hogy mindezt mekkora felárért, Genfben kiderül.