A Porsche nem hibás Paul Walker balesetében

2016.04.06. 13:20

Immár három éve, hogy a Halálos Iramban sorozat sztárja baleset áldozata lett, de még mindig folynak a perek az ügyben. Ezúttal Roger Rodas feleségének pere zárult a felperes számára kedvezőtlen eredménnyel.

Kristine Rodas és ügyvédei azt igyekeztek bizonyítani, hogy a Carrera GT nem volt kellőképp biztonságos, nem volt elég erős a karosszériája, és a futómű egyik elemének törése okozta a balesetet. Ám a polgári eljárásban a bíró úgy ítélte, hogy semmi nem bizonyítja a felhozott vádakat. A felperes persze fellebbez, de a döntés befolyásolhatja a másik két, azonos témájú per alakulását is, amelyeket Paul Walker lánya, illetve apja indított, szintén a Porsche ellen.

A történtekért már csak azért is nehéz a Porschét vádolni, mert a Carrera GT-vel a hasonló balesetek nem jellemzőek. Emellett ismert a Los Angeles-megyei sheriff-hivatal jelentése, amely szerint a durva sebességtúllépés – az sportkocsi legalább 150 km/h-val haladt a becsapódás pillanatában a megengedett 72 helyett – és az autót vezető Roger Rodas hibás döntései okozták a halálos balesetet.