Itt a Red Bull és az Aston közös szupersportautója

2016.07.07. 13:24

Megígérték, megcsinálták. Az Aston Martin és a Red Bull Racing összeállt, hogy egy új szereplővel dagassza a szupersportautók szűk társaságát. Az eredmény az AM-RB 001 lett.

Külsőleg mindent megmutat, de tartalmilag szinte mindent homályban hagy az erre az alkalomra összeállt társaság. A csapat, amely névsorában ott van Adrian Newey, a kortárs Formula-1 legendás mérnöke és Marek Reicham, az Aston formatervezési igazgatója. A teljes csendben végzett munkájukból állt össze az autó, amiről most azt mondják, utcán is kezes, pályán viszont a Le Mans-i protípusokhoz hasonlóan viselkedik majd. Utóbbi egész hihető, látva ezt a lapos formát és azt a nagyon extrém hasat a fülke alatt.

Se a teljesítményét, se a tömegét nem árulták még el az AM-RB-nek, de azt már elhintette a páros, hogy a két érték 1:1-es arányban lesz egymással. Az viszont még szintén egy kérdés, hogy ezt önmagában a V12-essel tudja majd, vagy az energiavisszanyerű rendszertől kapott plusz lóerőkkel együtt.

Az eredeti terv az volt, hogy csupán 99 darabot készítenek majd belőle, darabonként valahol kettő és három millió font közötti áron. Ez viszont még képlékeny. Andy Palmer, az Aston Martin vezérigazgatója azt mondja, már közel négyszáz komoly érdeklődőjük van, de akkora tételre távolról sem gondolnak. Friss információk szerint 150 darabnál állna meg a limit, és szó van még 25 kifejezetten pályaspecifikus kiadásról is.