Új márkát alapít a Volvo tulajdonosa

2016.10.05. 16:43

Korábban már hallottuk, hogy a Geely a Volvo műszaki megoldásaira építve saját modelleket tervez piacra dobni. Most pedig az derült ki, hogy új márkanév bevezetését tervezik. A Lynk & Co-nak már honlapja is van, bár nem sok minden derül ki belőle, és ami mégis, az is csak áttételesen.

Az egyelőre csupán néhány semmitmondó kisfilmet rotáló oldalról így kiderül, hogy a CEVT-hez tartozik, a Geely és a Volvo által közösen alapított céghez, amely egyebek közt a kisebb Volvók alapjául is szolgáló CMA padlólemez fejlesztését is végezte. Így könnyebb találgatni, hogy mi is ez a Lynk & Co, bár ez márkanévnek így első hallásra elég ügyetlenül hangzik. Különösen ha autókon látjuk viszont, bár arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy ezen a néven szeretnének autókat eladni. A márka ugyanúgy lehet valamiféle járműmegosztó szolgáltatás saját márkás autókkal, mint ahogy szinte bármi más is.

Az az egy biztos a honlap alapján is, hogy a titokba október 20-án kívánják beavatni a szélesebb közönséget, addig viszont hagyják, hadd találgassuk, mit takar az új – egyébként globálisnak szánt márkanév.