Jól szól az új sport-Mercedes

2016.10.10. 18:13

A BMW M4 GTS ellenfele lehet az új AMG Mercedes, amelyet épp a Nordschleifén nyúznak, elég jó tempóban.

Már a C63 Coupé S is elég durva a maga 510 lóerejével, de az ma már nem kérdéses, hogy az AMG négyliteres V8-asából ennél jóval több is kihozható. Az AMG GT R-be például 585 lóerős változat kerül, és semmi akadálya nem lenne, hogy ugyanaz a motor a C Coupéba is bekerüljön. Bár ugyanígy lehetséges, hogy egy köztes változat készül, mondjuk 550 lóerő körüli teljesítménnyel, ami már elég lehet, hogy megverjék a számháborúban az ötszáz lóerős BMW M4 GTS-t. Jelenleg a C63 legerősebb kivitele 3,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, míg az M4 csúcsváltozatának ugyanez 3,8 másodperc alatt megy – a Mercedes célja így nem lehet más, mint hogy elérje a 3,7 másodpercet.

Ami feltűnően eltér a jelenlegi C63 Coupétól, az a viszonylag magasra helyezett hátsó szárny. Ez ugyan nem feltétlen áll jól az amúgy elegáns vonalú kétajtósnak, de nyilván szükség lesz rá a megfelelő nagy sebességű tapadás eléréséhez. És mivel ez a változat várhatóan a pályán való használatról is szól majd, a majdani tulajdonosokat aligha zavarja egy ilyen apróság.

Egyelőre nem tudni, hogy az AMG új modellje mikorra készülhet el, de abból, hogy ennyire leplezetlenül tesztelik, arra lehet következtetni, hogy fél éven belül sor kerülhet a premierre.