Menőbb, mint egy Lamborghini?

2016.11.17. 16:40

Úgyis az elmebeteg lebegő ajtókról fogjuk megjegyezni a kaliforniai Rezvani sportkocsiját, pedig ettől eltekintve is egy jó Lotus Exige-alternatívának tűnik az ultrakönnyű és méregerős kétüléses.

A Rezvani viszonylag új játékos a sportkocsi-piacon, de a belépője igazán erős volt. A nyitott Beast után itt a kupé, a Beast Alpha, amely a Renault Avantime-éra emlékeztető lebegő ajtókkal készül. A tisztán alumínium vázra – amely állítólag valamiféle Lotus származék – szögletes-éles műanyag karosszéria kerül, így lehet a menetkész tömeg 884 kilogramm. A motor egy 2,4 literes négyhengeres Honda K24 benzinmotor, amely ezúttal nem turbót, hanem villanymotor hajtotta Rotrex kompresszort kapott. A csúcsteljesítménye állítólag 500 lóerő, így nem meglepő, hogy 3,2 másodperc alatt gyorsul 96 km/h-ra, a végsebessége pedig 281 km/h.

Az efféle spártai modellek többségével ellentétben a Beast meglehetősen korszerű fedélzeti információs rendszert tartalmaz, olyat, amely Apple Carplay és Android Auto kompatibilis. Emellett kínálnak légkondicionálót is, ami a kaliforniai időjárás mellett egyáltalán nem meglepő. A könnyű szupersportkocsiért persze egy egész vagyont kell Rezvaniéknál hagyni: az alapár is 200 ezer dollár – közel 58 millió forint – amiért már bőséges választék van Ferrariból, Lamborghiniből és más ritka és gyors sportkocsikból is. A Rezvani viszont valami más, és nyilván lesznek, akik ezt értékelik majd.