Jövőre jön az Alpine sportkocsi, most már tényleg

2016.11.29. 07:37

Bár már kétszer is megmutatták az új Alpine sportkocsit, a gyártás beindítása egyre csak húzódik, ám a sportkocsimárka igazgatója szerint már a végső teszteket futja az A120 néven emlegetett autó, és jövő tavasszal már a végleges változatot mutathatják be.

Talán ennél is fontosabb információ, amely szintén Michael van der Sande-tól származik, hogy az első Alpine-okat 2017 nyarán kaphatják meg új tulajdonosaik, azaz nincs már olyan messze a pillanat, amikor az Alpine már nem csak ígéret lesz. Eddig, bár a típust már évek óta ígérik, csak olyan tanulmányt mutattak, amelyről az sem derült ki, hogy pontosan milyen motor hajtja. Annyi egyértelmű, hogy az A120 középmotoros lesz, és valamiféle négyhengeres turbómotor kerül bele, de hogy pontosan melyik a Renault-Nissan számtalan ilyen motorja közül, az sem egyértelmű. Egyes források 1,8 literes, mások 2 literes motorról szólnak – amiben viszont mind megegyezik, az az, hogy a teljesítménye 300 lóerő körül lesz. Ez, és az egy tonna körüli üres tömeg pedig félelmetes dinamikát ígér.

Az Alpine sportkocsi állítólag csak egy nagyobb szabású terv első lépése lesz, hisz ebből – az igazgató szavait idézve – csak néhány ezer épül majd, ami aligha hoz nyereséget a Renault számára. Ha minden igaz, a középmotoros gép egy szélesebb Alpine típusválaszték csúcsa lesz, és az olcsóbb, nagyobb tömegben előállítható modellcsaládtól várják a profitot.