Hibrid sportkocsit mutat az Infiniti

2017.03.03. 14:38

A Q60 Red Sport 400-ason alapuló Infiniti kupé hibrid hajtásláncot kap, állítólag ötszáz lóerő feletti teljesítménnyel. Egyelőre tanulmány, de az sem kizárt, hogy később gyártásba küldik.

Az autóba ugyanaz a 400 lóerős biturbó V6-os kerül, mint a Red Sport 400-asba. Az egyetlen lényeges eltérés, hogy a Black S-be ezen felül egy villanymotor-generátor is bekerül, amely időlegesen 500 lóerő fölé növeli a teljesítményt. A hibrid rendszert állítólag a Renault F1 szakemberei segítettek kifejleszteni, azaz valószínűleg olyan, kis akkumulátor-kapacitású rendszerről lehet szó, amely a fékezési energia egy részét forgatja vissza a gyorsításokba. A rendszer legnagyobb előnye a gyáriak szerint is a késlekedés nélküli gyorsítás képessége, manapság, amikor mindenbe turbós motor kerül, nem is olyan gyakori.

Az Infiniti a Project Black S-t egyelőre csak afféle erődemonstrációnak szánják, bár nem kizárható, hogy ha megfelelő az érdeklődés a Genfi Autószalon közönsége körében, akkor készülhet egy korlátozott sorozat, hisz az autó legnagyobb részt széria-alkatrészekből áll, a hibrid segédhajtás mellett csak néhány műanyag légterelő és a motorháztető nyílásai különböztetik meg a sorozatgyártású Q60 csúcsmodelltől.