Hoppá: Itt az új Civic Type-R

2017.03.04. 09:30

Alig egy hónapja tartotta meg az új Civic hivatalos bemutatóját a Honda - az pedig már akkor világos volt, hogy eltűnnek a kínálatból a szívó benzinmotorok. A legdurvább utcai változat, a Type-R leleplezésével viszont még meg akarták várni a Genfi Autószalont. Nem teljesen jött össze.

Idő előtt kiszivárgott ugyanis néhány - nem túl jó felbontású - fotó az autóról, így már láthatjuk, hogy a végleges változat nem sokban különbözik a tavaly Párizsban bemutatott tanulmánytól. Még a középen elhelyezett három kipufogóvéget is megtartották, ami azért elég szokatlanul hat még a szemünknek.

Azt egyelőre nem tudjuk biztosan, mire lesz képes az új Type-R, de minden bizonnyal nem adják majd a kifutó modell 310 lóereje alá. Ezt továbbra is kétliteres turbómotorból igyekeznek majd túlszárnyalni, és az elsőkerékhajtással sem szakítanak. Annak ellenére sem, hogy számos rivális már az összkerékre esküszik.

A nagyközönség Genfben láthatja majd először a legvadabb utcai Civicet - mi is ott leszünk, és az elsők között próbálunk majd odafurakodni hozzá.