Elektromos szuperautó a Koenigseggtől

2017.04.11. 06:18

Egyelőre csak néhány vázlatot mutattak az új elektromos szuperautóról, amelyet a Sanghaji Autoszalonon terveznek bemutatni. A Qoros márkajelzést viselő modell ezek alapján igazán érdekes jelenség, és ha igaz, tartalmaz néhány különleges műszaki megoldást is.

A négyüléses négyajtós jármű például karbonszálas váz köré épül – ezt a megoldást eddig csak a BMW alkalmazta nagyobb sorozatú járműben, az i3 és az i8 esetében. Az azonban nem egyértelmű, hogy a Koenigsegg által fejlesztett váz alkalmas-e szériagyártásra, vagy sem. A hajtásláncról egyelőre keveset tudunk, viszont azt elárulták, hogy a gyorsulás 100 km/h-ig 3 másodpercen belül lehetséges, és az autó hatótávja egy töltéssel 500 km felett lesz.

Egyelőre valószínűleg csak tanulmányautóról van szó, bár nem kizárható, hogy ha a különös sportkocsi-szedán öszvér tetszik a közönségnek, akkor megfontolják a gyártását is. Azt viszont egyértelműen jelzi, hogy a Qoros, amely nagyrészt a Chery nevű kínai autógyártó tulajdona, egyre szorosabban működik együtt a Koenigseggel, hisz korábban a Qoros támogatta meg a svéd sportkocsigyár pneumatikus vezérlésű Freevalve motorjának fejlesztését is.